Sweden survival

Extreme winter survival

Deze 7 daagse odyssee is de meest extreme winter reis die je ooit zult meemaken.
Face your fears, live your dreams
— Wat ga je ervaren en ontdekken?
Overleven bij extreme temperaturen van onder de -15 graden
Wanneer de thermometer onder de -15 duikt, betreed je een nieuwe dimensie van kou, waarbij zelfs je ademhaling zichtbaar verandert en je lichaam op unieke wijze reageert.

Het PSU-kledingsysteem in de praktijk brengen
Leer alles over het trotseren van de ijzige elementen. We verdiepen ons in de kunst van het effectief aankleden, met aandacht voor de 'schijf van 4' en het onderscheid tussen dynamisch en statisch kleden.

Vuur stoken onder barre winterse omstandigheden
Het aanmaken van een vuur zonder moderne hulpmiddelen is een ware uitdaging in de winter. Ik zal je begeleiden door de essentiële technieken en inzichten van deze cruciale overlevings vaardigheid, inclusief de verschillende soorten kampvuren, hun doeleinden en hoe je ze kunt gebruiken.

Deze reis gaat over het uiterste in jezelf opzoeken en je overgeven aan de ongerepte natuur in de meest extreme condities.
Stap in de uitdaging van je leven en dompel jezelf onder in de adembenemende, ongerepte wildernis van Noord Värmland. Dit is niet zomaar een reis; het is een episch avontuur dat in 2025 van start gaat en je over de grenzen van je comfortzone tilt, rechtstreeks naar het hart van een winter zo intens als de bevroren rijken van Noord-Zweden en Finland.

In een zevendaagse odyssee, met de eerste en laatste dag gewijd aan je reis vanuit Noorwegen of Zweden, zul je de rest van je tijd doorbrengen in een wereld waar de natuur regeert met ijzige hand. Bereid je voor op een ervaring die je fysieke en mentale kracht op de proef stelt, terwijl je de prachtige ruigheid van de wildernis verkent.

Op de tweede dag duiken we meteen de diepte in, onze uitrusting gecontroleerd en klaar voor actie. De nacht brengen we door in de wildernis, misschien in een bivak of, als het lot ons gunstig gezind is, in een zelfgegraven sneeuwkuil, terwijl we dromen van temperaturen die dalen onder de -25°C en de magische dans van het noorderlicht aan de hemel.

Dag drie daagt je uit om dieper de sneeuw in te trekken, onze sporen achterlatend op weg naar het volgende kamp. Hier ervaar je de ware betekenis van overleving in de wildernis, terwijl we onze wintertent opzetten, een taak die in deze extreme omstandigheden alles van je zal eisen.

De vierde dag staat in het teken van het Zweedse wild, waar we ons zullen overgeven aan de serene schoonheid van de omgeving en een traditioneel Zweeds gerecht bereiden, terwijl we ons blijven verbazen over de mogelijkheid om het noorderlicht te aanschouwen. Wat staat ons nog meer te wachten deze dag?

Op de vijfde dag van onze reis trekken we nog dieper de natuur in, speurend naar tekenen van wilde dieren. We zullen genieten van een authentiek Sami-gerecht en ons wagen aan ijsvissen, een tijdloze Zweedse traditie. Zal de avondmaaltijd bestaan uit onze vangst, of keren we met lege handen terug naar ons basiskamp?

Op dag zes keren we terug naar de beschaving, vol verhalen en onvergetelijke ervaringen, klaar om de laatste nacht in het comfort van een hotel door te brengen voordat we terugkeren naar huis, rijker aan herinneringen en een levensveranderende ervaring.

Ben je klaar om je grenzen te verleggen en de roep van het avontuur te beantwoorden? Dit is jouw kans om te ervaren wat een echte uitdaging is - een ontsnapping aan de alledaagse sleur, een test van je ware kracht en een kans om te leven, niet alleen te dromen. Boek nu je plaats in dit buitengewone avontuur en laat de wildernis van Noord Värmland je transformeren.

Ben jij er klaar voor?
De reis is te boeken met maximaal 4 personen van begin februari tot begin maart.

EUR 2150, 00 per persoon. Dit is inclusief;

  • Transfer van en naar de locatie
  • Treinreis (retour)
  • Outdoor uitrusting
  • Eten en drinken (obv outdoor meals)
  • 2 hotel overnachtingen

Min. aantal is 2 personen.