SWEDEN SURVIVAL

12 hours evolution

12 uurs training onder leiding van voormalig Special Forces (MARSOF) en waarom ik me heb opgegeven!
Oktober 2013 sloeg het noodlot toe

In oktober 2013 werd in gediagnosticeerd met Acute Leukemie (AML). We hadden net ons huis in Zweden gekocht en zouden de week erop het koopcontract tekenen.


Een hoop gedoe, een hoop verdriet maar een met een zeer goed eind resultaat. Met dank aan het Radboud UMC en alle verplegers, doktoren en natuurlijk familie en mijn partner. Ook Zweden heeft een hoop werk gedaan al waren we het niet altijd eens zullen we maar zeggen ;)


Op 5 februari 2014 heb ik stamceltransplantatie ondergaan met stamcellen van een donor. Mijn jongste broertje was de perfecte match. Eind maart 2014 kwam ik uit het ziekenhuis en april 2014 was ik alweer in het bos aan het revalideren. Ik heb daar geen "actieve herinnering" aan maar deze informatie heb ik dankzij foto's kunnen achterhalen.
Unbreakable Academy
Een nieuwe kans

Eind maart 2014 kwam ik uit het ziekenhuis en eind oktober 2014 waren we klaar om terug te gaan naar Zweden. Voor het eerst in ons nieuwe huis :)


Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar is er veel gebeurd. Ik heb gelukkig veel avonturen kunnen beleven met veel ups en downs vanwege mijn medische achtergrond. Inmiddels ben ik piloot in opleiding en, ga ik dus mee doen met de 12 uur's training van de Unbreakable Academie onder leiding en toezicht van voormalig Special Forces (MARSOF).

Lotgenoten inspireren
Mijn missie
Met mijn deelname wil ik vooral lotgenoten inspireren. Het leven stopt niet na Leukemie, maar begint juist opnieuw! En ja, zeker weten met obstakels en uitdagingen. Ik heb dan ook in 2022 contact gezocht met Hemton en mijn verhaal voorgelegd. Hematon is de patiƫntenorganisatie voor mensen met een hemato-oncologische aandoening.

Hematon is voornemens een artikel te schrijven, terugkijkend naar de hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar. Inmiddels heb ik een aantal foto's doorgestuurd en ik ga er vanuit dat het een mooi verslag wordt! Ook volgt er een interview, voor en na de training van 24 maart 2023. Meer informatie hierover volgt dus later. Houd de website van Hematon dus goed in de gaten! https://www.hematon.nl/

De waarde van lotgenoten (ja copy/paste)

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van lotgenotencontact. Daaruit komen vooral positieve gevolgen. Je krijgt meer kennis over je ziekte en over het omgaan daarmee, zowel praktisch als emotioneel. Je kunt informatie checken bij ervaringsdeskundigen.

Het is fijn om steun en bemoediging te krijgen van lotgenoten in moeilijke tijden of als je voor lastige beslissingen staat. Lotgenoten kunnen waardevol zijn bij gesprekken over zingeving en spiritualiteit. Ook blijkt dat lotgenotencontact je kan helpen om een zware of belastende therapie vol te houden.

Lees verder
Die first, then give up!